Тимошенко вважає, що Україна повинна вийти з пастки мінських домовленостей 

Тимошенко вважає, що Україна повинна вийти з пастки мінських домовленостей 

Таке переконання висловила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.


 

«Наша команда уважно проаналізувала ситуацію, і вся ця ескалація на кордонах пов’язана не з тим, щоб розпочати повномасштабну війну проти України, хоча цей ризик завжди буде залишатися, але для того, щоб примусити Україну до виконання Мінських угод, які були підписані, як кажуть, «українськими патріотами». І зараз треба розібратися, хто заштовхав Україну в цей глухий кут і який з нього є вихід», – наголосила Юлія Тимошенко.

 

Лідер «Батьківщини» переконана, що Мінські угоди загрожують втраті Україною суверенітету й незалежності не менше, аніж військове вторгнення, і є фактично політичним варіантом захоплення України Російською Федерацією.

 

«Я хочу закликати вас вийти з цієї пастки і звертаюся до всіх фракцій, до всіх депутатів. Ми маємо висловити свою консолідовану позицію та раз і назавжди пояснити людям і нашим стратегічним партнерам, в чому криється загроза Мінських угод і в якому варіанті вони ніколи не можуть бути прийнятні, якщо ми хочемо зберегти Україну як незалежну суверенну державу», – зауважила політик.

 

Водночас Юлія Тимошенко закликала не здавати національні інтереси України та актуалізувати надані Будапештським меморандумом гарантії.

 

«Наш шлях – виконання Будапештського меморандуму. І те, що в свій час «українські патріоти» цей документ заштовхати під килим, і подарували країні «мінські договорняки», так майте совість повернутися до правильних форматів, тоді агресія і шантаж припиняться», – додала лідер «Батьківщини».

 

А спричинений внаслідок паніки й некерованості країною економічний занепад, на її думку, можна подолати об’єднанням усіх небайдужих політичних сил.

 

«Уряд національної єдності – це єдине, що може захистити зараз від розхитування ситуації всередині країни. Ми слабкі, тому що країна управляється неправильно. Нам треба повертатися до сильного управління і до реальної єдності!» – закликала Юлія Тимошенко.


Друзі! “Артефакт” – це незалежний журнал про культуру. Нас ніхто не фінансує. Тому підтримайте авторів. Тут посилання на платіж через монобанк. Дякуємо!

А це карта приватбанку:

4149 4991 1010 5317

А ще у нас є свій магазин крутих футболок на історичну та культурну тематику. Ви можете придбати футболку, светр чи горнятко й цим підтримати наш журнал!

 

 

Post a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *