Саміт Україна-ЄС, який 3 лютого 2033 року пройшов у Києві, ствердив: Україна має виконати 7 критеріїв, аби вступити до Європи.

7 критеріїв: що нам робити, аби Україна була в ЄС

Саміт Україна-ЄС, який 3 лютого 2033 року пройшов у Києві, ствердив: Україна має виконати 7 критеріїв, аби вступити до Європи.


 

Розповідаємо, що це за критерії простими словами і що має зробити Україна. 

 

  1. Конституційний суд України

 

Це головний суд країни. Він вирішує чи правдиві закони, які приймає Верховна Рада, юридичні документи, що створюють будь-які органи влади.

 

Нам потрібно зробити нормальні правила відбору суддів Конституційного Суду України. Це мають бути судді, не зашкварені в корупційних скандалах.

 

  1. Вища рада правосуддя

 

Це така незалежна організація суддівського самоврядування, яка вивчає всіх суддів країни, спостерігає за ними, і якщо хтось зашквариться – може здійняти галас і домогтися звільнення зашквареного судді.

 

Так от – нам треба, щоби Рада з етики кандидатів у члени Вищої ради правосуддя закінчила перевірку та нарешті провела відбір кандидатів до створення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 

  1. Боротьба з корупцією

 

Україна має побороти корупцію. Це одна з головних умов, але боротьба з корупцією без нормальних судів – просто неможлива. Тому нам потрібно почати розгляд найбільших корупційних справ у суді.

 

Паралельно – закінчити процес організації роботи Спеціальної антикорупційної прокуратури – САП та НАБУ – Національного антикорупційного бюро України.

 

  1. Відмивання грошей

 

Потрібно створити нормальні закони про відмивання брудних грошей. За стандартами FATF. Це така міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей.

 

  1. Боротьба з олігархами.

 

Потрібно, щоби антиолігархічний закон працював і через суди та у законний спосіб позбавив олігархів незаконних схем, грошей та заборонив їм володіти великими телеканалами, виданнями, журналами, газетами.

 

  1. Незалежні ЗМІ

 

Нам треба прийняти нормальний закон про ЗМІ та створити незалежну організацію, яка б контролювала незалежну роботу телеканалів, сайтів, газет та радіо.

 

  1. Національні меншини

 

В Україні проживають сотні, а то й – тисячі грузинів, вірменів, євреїв, ромів, караїмів, болгар, угорців та інших національних меншин. Потрібно створити адекватні закони, які захищатимуть їх права на мову, релігію, культуру.

 

Як думаєте, впораємося? І Коли впораємося?

 

Друзі! “Артефакт” – це незалежний журнал про культуру, історію, суспільство. Нас ніхто не фінансує. Тому підтримайте авторів. Тут посилання на платіж через монобанк. Дякуємо!

А це карта приватбанку:

5168745611633030

А ще у нас є свій магазин крутих футболок на історичну та культурну тематику. Ви можете придбати футболку, светр чи горнятко й цим підтримати наш журнал!

Post a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *