«Голоси»: електроакустичний перформанс за поезією Софії Ленартович

 «Голоси»: електроакустичний перформанс за поезією Софії Ленартович

Софія Ленартович не перестає дивувати своїми мистецькими експериментами, поєднуючи поезію, музику, етніку. І вона робить це, виходячи на велику сцену…

У рамках концертної серії «Музи не мовчать» відбудеться прем’єра електроакустичного перформансу «Голоси» за поезією Софії Ленартович.  П’ятеро митців об’єднались у театральному експерименті, аби за допомогою електроакустичної музики й архаїчних пісень, руху й пластичності оживити вірші. Назва події ― це голоси мистецтва, які тут і тепер створюють повноцінну картину дійства.


У текстах Софія Ленартович рефлексує про втрату, дім як фізичне місце й внутрішній стан та укріплення особистих кордонів, без яких неможливо захистити державних. Так, індивідуальний досвід завдяки мові символів і метаформ стає універсальним. Власне, у фокусі дослідження перебуває сама Людина, яка після травматичних подій вчиться будувати здоровий діалог із собою і світом. Людина є головним персонажем цієї історії.

 «Голоси»: електроакустичний перформанс за поезією Софії Ленартович

 «Голоси»: електроакустичний перформанс за поезією Софії Ленартович

У всесвіті перформансу Творець наповнює музикою простір, де взаємодіють Дух життя (пісня), людське Раціональне (текст) і Чуттєве (рух). Персонажі прокладають шлях від зневіри й болю до народження та утвердження свободи й любові. Глядачі стають свідками історії, як Людина набуває цілісності й повертається додому, себто до себе.

 

Мистецький проєкт «Голоси» присвячується рідним і близьким, яких уже немає поряд з нами, родинам, яких роз’єднала війна тимчасово чи назавжди. 

 

 

  • Софія Ленартович, авторка ідеї та тексту
  • Дмитро Наумець, режисер, тренер

 

Діють:

  • Всеволод Садовий ― Творець світу
  • Дарина Туріна ― Дух життя, Матір
  • Софія Ленартович ― Раціональне
  • Юлія Вусач ― Чуттєве

 

  • Ольга Аборонок, авторка колажу
  • Микита Крецу, дизайн афіші

Елементи костюмів з приватної колекції етномайстрині Віталії Олійник.

Купити квиток можна тут за посиланням. 


 

Друзі! “Артефакт” – це незалежний журнал про культуру, історію, суспільство. Нас ніхто не фінансує. Тому підтримайте авторів. Тут посилання на платіж через монобанк. Дякуємо!

А це карта приватбанку:

4149 4991 1010 5317

А ще у нас є свій магазин крутих футболок на історичну та культурну тематику. Ви можете придбати футболку, светр чи горнятко й цим підтримати наш журнал!

Post a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *