Мрій про сало, їж українське. Salo Bar – полтавська, закарпатська та різноманітна українська кухня в центрі Києва
Чорний хлібчик з тоненькими шматочками сала, золотисті карасі, полтавський борщ та закарпатська печеня. Salo Bar — це яскрава традиційна українська кухня у новому форматі.
Недавно у Києві по вулиці Басейна, 1-3/2 Arena City відкрився Salo Bar. Працює він з 10 ранку і до півночі. Там частують крафтовими варениками, борщем. Його подають як у посуді, так і в домашньому хлібові.
Там можна скуштувати й регіональної кухні. Полтавський борщ з півнем, закарпатський банош з бринзою та шкварками — унікальні страви, які спробуй ще знайди десь.
Окрім того — налисники, сезонні салати, окрошка з яловичиною, карасі.
Ось як сам заклад позиціонує себе:
Жоден продукт, окрім сала, не сяє так яскраво на небосхилі української культури. Це такий собі діамант. Його зробили культом, йому зізнаються в коханні. Вдала локація – артерія міста, по якій циркулюють туристи та чілери – це лише перший з безлічі плюсів Salo Bar.
Про головне. Борщ — то любов, а любові повинно бути багато! У нашому меню символічно зібрані рецепти борщу із різних регіонів України. Чого лише вартує закарпатський із квашеною капустою або полтавський з домашнім півнем і галушками. Уже куштували по старокиївському рецепту, на квасі? Фірмовий борщ ми подаємо в домашньому хлібі з салом та духмяним часничком. Маємо також традиційні атрибути домашнього застілля – кров’янка, сальце, закарпатські дерунчики, банош із бринзою та шкварками, смажена свиняча шия, вареники, гомбовці та пляцки, а білі закарпатські грибочки – відчуваєте, як пахне? По-нашому. По п’ятдесят домашньої наливки – і життя прекрасне, бо сало – понад усе.
Post a comment